Karriärvägledning

I tjänsten karriärvägledning får du hjälp av en studie- och yrkesvägledare på din väg till arbete eller studier. Du får individuell information om vilka utbildningar som finns och vilka av dem som ger bäst chans till jobb. Du får hjälp att kartlägga dina talanger och erfarenheter så du vet vilka yrken de kan komma till nytta i.

(Informationen kommer från Arbetsförmedlingen)

I karriärvägledning får du hjälp av en studie- och yrkesvägledare på vägen till arbete eller studier. Tjänsten utförs av våra leverantörer.

Karriärvägledning är till för dig som behöver hjälp med att kartlägga vilka jobb som passar dig och hur du kan få dem. Det finns också möjlighet att göra studiebesök och träffa personer som berättar om hur det är att arbeta i yrket de valt och om deras väg dit.

I karriärvägledning får du möjlighet att fundera över vilka yrken du kan välja mellan. Om du inte talar svenska kan du få stöd på ditt eget språk. Det är dina behov och intressen som styr. Du kan själv välja vilka utbildningar och yrken du vill lära dig mer om.

Information på andra språk

(Extern länk, tar dig till Arbetsförmedlingens hemsida)

Så här fungerar det

 • Det är Arbetsförmedlingen som bedömer om karriärvägledning är en tjänst som passar dig.

 • Du deltar i karriärvägledning på heltid, men om du redan deltar i till exempel rusta och matcha eller sfi kan du delta i karriärvägledning på deltid.

 • Du deltar i tjänsten i två månader.

Hur går det till?

 • Steg 1

  Kontakta Arbetsförmedlingen

  Förbered dig så att du kan motivera varför stödet kan öka dina möjligheter till jobb.

 • Steg 2

  Bedömning

  Arbetsförmedlingen kartlägger din situation. En arbetsförmedlare bedömer om stödet är ett bra sätt att öka dina möjligheter till jobb.

  Steg 2

 • Steg 3

  Beslut

  Vilket stöd som kan erbjudas till dig beror på hur just din situation ser ut. Vem som har rätt till ett stöd regleras ytterst av regeringen.

På dessa orter erbjuder Aredu Karriärvägledning: